May 28, 2015

Don't leave black alone!

Kako je ovih dana vreme prilično loše, setila sam se da nisam objavila post sa ovim fotografijama gde je kombinacija idealna za svežije prolećno veče. Smatram da potpuno crne kombinacije treba "razbiti" nekom vedrom bojom, pa sam tako i ja za ovo fotografisanje, a i isprobavanje novih Coffee with Milk torbi, upravo to uradila.

Ukoliko ne znate gde biste u ovakvoj kombinaciji imam jedan sjajan predlog! Naime, prošle subote smo muž i ja bili pozvani da pogledamo premijeru predstave Violinista na krovu, u SNP-u. Još davno sam gledala ovu predstavu sa Zafirom Hadžimanovim u glavnoj ulozi. Moram priznati da su me i glumci iz ove postave oduševili, sve je urađeno na vrhunskom nivou i toplo preporučujem da pogledate ukoliko ste iz Novog Sada ili ste u mogućnosti da dođete.

Kako ste možda navikli da pratite moje tekstove sredom na portalu Lepota i Zdravlje i ove srede možete pročitati tekst o tome šta bi bilo dobro da izbegavate da radite same kod kuće kada su nega i ulepšavanje u pitanju. Ovo je deo teksta:

Kada su lepota i nega u pitanju često sam sama svoj majstor. Ko bi danas trošio novac na nešto što m...

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/beauty-vesti/iz-ugla-fashion-blogerke-sama-svoj-beauty-majstor/ © Lepota i zdravlje
Kada su lepota i nega u pitanju često sam sama svoj majstor. Ko bi danas trošio novac na nešto što m...

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/beauty-vesti/iz-ugla-fashion-blogerke-sama-svoj-beauty-majstor/ © Lepota i zdravlje


Kada su lepota i nega u pitanju često sam sama svoj majstor. Ko bi danas trošio novac na nešto što može i sam da uradi? Ipak, postoji nekoliko stvari koje je ipak bolje prepustiti stručnjacima.

Kosa.  Koliko god bili vešti  ili neko vama blizak, šišanje ostavite frizeru. Jednom davno sam poverila mami skraćivanje šišaka i dok je ona popravaljala neravnine završila sam sam šiškama do pola čela, što nije bilo lepo za videti, a i trebalo je vremena da izrastu. Takođe, drastične promene boje kose nemojte raditi kod kuće sami. Možete se sami ili uz nečiju pomoć ofarbati proverenom bojom. Ipak, ako kao ja jednom prilikom pokušate da jako posvetlite kosu uz pomoć farbe i blanša, vrlo je verovatno da ćete i vi trčati kod frizera sa kačketom na glavi da se ne vidi gotovo drečavo naranžasta boja....OSTATAK PROČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK!May 20, 2015

Light blue dress

Prošle godine na jesen bila sam kuma najboljoj drugarici Maji i za tu priliku sam nisam imala mnogo vremena da pronađem adekvatnu haljnu. Odustala sam od šivenja već sam se odlučila da kupim i drugarica me je odvela u butik gde se pretežno prodaju haljine. Kada sam ugledala ovu znala sam da će biti moja i tako je i bilo. Nosila sam je dva puta i oba puta uz visoke štikle, ali za ovo fotografisanje bile su mi slatke Zarine baletanke u istoj boji.

Ono što bih želela da podelim sa vama koji me ne pratite na društvenim mrežama, pa niste videli :) jeste sredom moje tekstove na različite teme možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje, kao i njihovoj aplikaciji za mobilni telefon. Vrlo sam ponosna na to i nadam se da vam se tekstovi dopadaju.
Do sada ih je bilo dva :
Recite "ne" dijetama!
Izgled za matursko veče

Takođe, ukoliko niste pogledale video napravljen u saradnji sa devojkama takođe jednog sjajnog portala Edaytorial  , učinite to klikom na LINK! Tema  je vezana za odevne kombinacije za festivale :) !


May 11, 2015

Serbia Fashion Week, proleće 2015.

Već ste navikli na kratke izveštaje sa Serbia Fashion Week-a. Ove godine bio je održan u Master centru Novosadskog Sajma. Moram priznati da je organizacija iz sezone u sezonu sve bolja i da ova nedelja mode može da stane rame uz rame sa, do sada, najpoznatijim u Srbiji, beogradskim.
Zbog privatnih "obaveza" :) , uspela sam da odem samo jedno veče i pogledam četiri revije. Ipak, sve sam uspela da pregledam putem zvanične Facebook stranice SFW-a i izdvojila sam nekoliko zanimljivih kreacija. 


Danijela Božić                                                               MI-RO

May 6, 2015

Ines Janković

Ukoliko od početka pratite ovaj blog znate da je jedna od mojih omiljenih dizajnerki Ines Janković.
Opisala bih je kao predivnu osobu, modernu poslovnu ženu i oličenje stila. Od njene prve kolekcije gotovo da nema modela koje ne bih nosila, i ne samo ja i već i većina devojaka koje poznajem.
Ines nije neko ko voli da stavlja sebe u prvi plan. Ipak, ranije Novosađanke, a sigurna sam sada i Beograđanke, znaju  Ines kao jednu od najlepše obučenih devojaka u gradu koju je teško ne primetiti, ne samo po stilu, već i po lepoti.

U intervjuu koji sledi pogledajte njene odgovore na pitanja o modi i kreiranju.

Kako bi opisala ženu koja nosi Ines Atelier modele?
Zahtevna, sofisticirana i samouverena .

Jedna si od retkih sa ovih prostora koja može stati rame uz rame sa svetski poznatim dizajnerima, između ostalog, zbog toga što se pojedini ili svi (ispravi me :D ) materijali prave specijalno po tvojoj narudžbini. Koje sve vrste materijala koristiš u svojim kolekcijama?

Uglavnom radimo sa prirodnim materijalima, od kojih neki se rade po specijalnoj porudžbini samo za Ines atelier. To se odnosi uglavnom na print na svili koji radimo u Italiji. Takođe, postoje kompanije koje proizvode sirove materijale pa po našoj  Pantone specifikaciji farbaju.Od skoro (prethodne 2 kolekcije )smo otpočeli saradnju sa jednom Japanskom kompanijom gde uglavnom proizvode perforirane i  hi tech materijale.