Znam to i osećam


Svi znate da s kapima za nos mora oprezno i zato već godinama koristim one koje neće ošetiti nosnu sluznicu. Prošle godine mi je jedan novosadski doktor prepisao Nisita sprej za nos i od tada, ja sklona alergijama i ja, kojoj deca prenesu svaku prehladu iz vrtića, uvek imam jednu bočicu kod sebe. Jednu kod kuće, jednu u torbi.

Nisita sprej mogu koristiti i deca i bebe. Međutim, ukoliko imate decu jasno vam je da oni nisu najsrećniji ako im prsnemo nešto u nos iako ništa ne boli, pa smo našli drugo rešenje o kom ću pisati malo kasnije.

Nisita sprej za nos sadrži 1ml izotoničnog rastvora sadrži 3,3mg natrijum hlorida i 8,3mg natrijumhidrogen karbonata dok ostatak čini prečišćena voda.  
Proizvođač kaže da se Nisita sprej za nos primenjuje kod suve sluznice nosa , kao dodatno lečenje kod zapušenog nosa, za čišćenje i vlaženje sluznice nosa ukoliko je suv vazduh u prostoriji i za lečenje krastica u nosu.

Lično sprej upotrebljavam kada je nos zapušen i da bih vlažila sluzicu po potrebi. Naravno, tu su i deca.
Oboje su od tate nasledili vrlo osetljive kapilare u nosu i kada god je suv vazduh ide im krv na nos. Bili smo kod ORL i lekara opšte prakse i svako je rekao da se prostorija i sluznica moraju vlažiti.
Ovde na scenu stupa Nisita mast za nos.
Sastav je sledeći:
2,8g natrijum hlorida i 7,2g natrijumhidrogen karbonata. Pomoćne supstance su: beli vazelin, lanolinski alkoholi, tečni parafin cetostearil alkohol, trigliceridi srednjeg lanca i etarsko ulje limuna.



Razume se da svako, iz higijenskih razloga, ima svoju mast ili sprej.
Ovo je proizvod koji svakako treba imati u kući, međutim, ukoliko niste sigurni da li bi vam odgovarali pitajte svog doktora detaljnije!

Comments

Popular Posts