O sreći

"Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide." reče Duško Radović. Ali moja sreća nije mala, obična i neupadljiva i, itekako umem da je vidim.



U današnje vreme ima toliko toga što može da nam pokvari raspoloženje i malo ljudi može da se pohvali da je situacija sjajna. Ipak, kako reče Duško, treba pogledati oko sebe i pronaći razloge zbog kojih nam je na licu osmeh.

Meni moja ćerkica izmami osmeh na lice bilo šta da uradi, čak i kada mrmljajući zove tatu, babu i dedu, a mamu nikako. Čak i kada se popne na trosed da uzme daljinski upravljač i pored gomile igračaka. Izmami mi osmeh i dok spava jer je toliko slatka da bih je gledala bez prestanka. Tu ljubav i sreću bukvalno ne mogu opisati rečima i želim svakome da je oseti.

Moj muž mi izmami osmeh na lice kada mi iznova svojim gestovima stavi do znanja da me voli. I kada me imitira šta radim po kući i kada da me slika u kućnoj varijanti ne bi li stavilia da vide oni moji blogeri i kada pojede kolač koji nije uspeo i kada ga uhvatim da onako za sebe pevuši Dragana Lakovića jer ja to po čitav dan pevam :) !

Sreća je i što i ja na njihova lica stavljam osmeh. Sve preokrenem na šalu i na pesmu, a kada se javi neki problem ne odustajem od svog optimizma. Znate, dok je zdravlja i ljubavi, sve će biti kako treba.

Uživam u trenucima provedenim sa porodicom, ali i sa prijateljima koje sam, hvala dragom Bogu, dobro birala. Imam par drugarica koje su mi kao sestre i to je, dragi moji, jako veliko bogatstvo. 

Srećna sam i što nalazim malo vremena da se posvetim svom blogu i što ga polako menjam u skladu sa godinama. Zbog vremena posvećenog blogu ispašta, uglavnom, jedino veš spreman za peglanje, a i ko još voli da pegla :) . Ipak stignem nekako i to . Sve se može kada se hoće i  kraj priče :) ! Volim i što sam prevazišla razmišljanje - čemu taj blog i pronašla svoj cilj. Ako ga dostignem biće sjajno, a ako ne i dalje će biti sjajno jer sam sve vreme imala divan hobi. 
Mnogo sam  ulagala u svoje obrazovanje i posao, naučila sam po nešto i iz loše donetih odluka, pa ako neko misli da sam spram toga mogla svoje slobodno vreme iskoristiti pametnije (nego da se bavim blogom), taj greši. Ono što vam je pričinjavalo zaodovoljstvo je itekako dobro iskorišćeno vreme!

Ne bih  nabrajala šta bi moglo da me muči ili nervira. Neću ni nabrajati ni sve, te male, svakodnevne, trenutne sreće. Verujem da svako ima mnogo razloga za sreću i onu veliku i malu. Niko nas ne sprečava da budemo pozitivni i da i ako je kiša, znamo da će zasijati sunce. Niko, zapamtite.



  


Naočare i haljina: Romwe 
Jakna: Zara
Torba: Calvin Klein
Čizme: Massimo Dutti

Fotografije: Nemanja Dimitrić


P.S. U malo izmenjenom  izdanju pogledajte moj tekst o aktuelnoj temi svakog proleća - o vežbanju na sajtu JOY MAGAZINA.

Comments

  1. Divan tekst :)
    Svi se tu i tamo zapitamo zašto i dokle, ali ako nas to čini srećnima, mislim da je odgovor već unapred dat.
    http://kenguristyle.com/

    ReplyDelete
  2. Uzivaj u odrastanju cerkice. Tekst je divan.

    ReplyDelete
  3. Obožavam tu pozitivu kojom zračiš! :)

    ReplyDelete
  4. Tekst je predivan :) Uzivaj u svemu sto si napisala :**

    ReplyDelete
  5. Odličan motivacioni text :) Pišem motivacioni jer iskreno, može da motiviše :*
    http://lamiastoria018.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Ti zeno toliko zracis, da je milina gledati te. Svaka cast.

    ReplyDelete
  7. Bonito vestido!!
    Nos seguimos?
    http://prettytendency.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  8. Lepo i optimistično :) Inače, super chic outfit! Ako želiš da se zapratimo, obavesti me na mom blogu :)
    Cmok
    http://bambolai.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts