Short seaside story

Pre svega, ne ide mi dobro pisanje postova vezanih za putovanja. Znam da mnoge od vas vole da ih čitaju i gledaju fotografije, međutim, priznajem - odmarala sam se i uživala i nisam pravila specijalne blog fotografije. One koje slede su iz telefona i neke od njih ste mogle videti na mom Instagram profilu :) !

Ipak, moram koliko toliko da vam opišem predivno mesto u kom smo bili. Bili smo u Grčkoj, na Halkidikiju, prvom prstenu Kasandri, u seocetu Skala Fourka. Izabrali smo septembar zbog bebice i ne mogu vam reći kako je u sezoni, ali verujem da slično, samo sa malo više posetilaca.

Skala Fourka je udaljena oko 100km od Soluna. Duga peščana plaža, kristalno čisto more, puno zelenila i mir je ono što me je prvo privuklo. Utisku je mnogo doprineo izbor apartmana u kom smo bili, a koji je bio u kući na samoj obali. Predivno! Imali smo privatnu plažu koju smo delili sa gostima iz ostalih apartmana koji su pripadali gazdarici i nismo imali potrebe da obilazimo druge plaže jer, osim što smo na raspolaganju imali ležaljke i suncobrane, imali smo i sve ostalo što nam je trebalo : pesak i toplo i čisto more :)) !

U samom centru postoji mali trg oko kog se nalaze restorani, nekoliko prodavnica sa suvenirima i slično. Ni blizu mestima kao što su Pefkohori, Hanioti, itd., a to je ono što mi se posebno dopalo. Nema gužve i buke. Dan za šoping bio je vezan za odlazak u Solun, tako da nisam mnogo ulazila u zaista ne velik broj prodavnica. Sa druge strane, girose i krepe smo rado poručivali :) !

Ukoliko volite izlaske i provod, ovo nije mesto za vas, ali ukoliko vam je potreban pravi odmor i uživanje u moru i prirodi i opuštanje u svakom smislu, vredi otići u mala mesta kao što je Furka. Svakako predlažem apartmane i hotele na samoj obali koji imaju svoju privatnu plažu. To su stvari za koje vredi izdvojiti novac, pogotovo ukoliko na odmor idete sa malim detetom :) !

Fotografija ima raznih i nadam se da će barem malčice dočarati kako mi je bilo :) !


P.S. U ponedeljak objavljujem post o kremici iz videa za koju me je dosta vas pitalo, pa da ne bih svakome pojedinačno slala :))) ! Takođe, snimam novi video koji će biti objavljen tokom naredne nedelje, spremam nove intervjue sa modnim kreatorima, nove modne postove, ali i dosta beauty postova i nagrađivanja, tako da idemo redom :)))) !




























Comments

  1. Predlazem vece slike,bice celokupni utisak mnogo bolji :)

    ReplyDelete
  2. fantastično izgledaš u toj dugoj haljini za plažu...jako glamurozno:)!
    fotografije su prekrasne!

    http://modaodaradosti.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  3. Izgleda divno! Ja uvijek dajem prednost manjim mjestima, a to sto se imali svoju plazu je jos i veliki plus ;)

    ReplyDelete
  4. Da li mi mozes reci koji apartamani su u pitanju? I preko koje agencije se pronasli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iris apartmani , agencija Nikana :-) ! Iris ima nekoliko kuca, odnosno apartmana i sve su jedna iza druge na minut od plaze, ali najbolja je ova gde smo mi bili jer je prva u redu i direkt gleda na plazu :-) ! To je kao stan od 70m2, ali ima i manjih sigurno :-) !

      Delete
  5. Hvala ti puno dataljnom opisu :-*
    To mi se odmah svidelo da je blizu plaze jer imam 2 dece pa je blizina preko potrebna ;-) Moracu da pogledam i koja je to angencija nisam cula za nju a posto smo sugradjanke pretposavljam da je iz N.Sada.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts