Nega kože NAKON leta


Većina nas se  uveliko vratila s letovanja i s obzirom na to kakvo je vreme uveliko smo letnju garderobu zamenili jesenjom. Neko je uspeo da zadrži preplanuli ten, međutim, mnogi od nas se bore sa suvom kožom tela koja ima veze sa letnjim suncem, kao i jesenjim vetrom.

Verujem da znate i sami da je za kožu tela, kao i za kožu lica, najvažnija hidriranost i nahranjenost.
Pre par meseci sam vam pisala o Bio-Oil koji i dalje koristimo za Sofijin ožiljak na licu. Tada sam vam spominjala da je ovo ulje fantastično ukoliko ste trudnica jer je odlična prevencija pojavi strija, a ukoliko su se pojavile uspešno ih ublažava.

Ovog puta želim da se okrenemo nezi tela jer Bio-Oil ima blagotvorna svojstva. Međutim, hajde da krenemo od početka i moje preporuke za čitav ritual.


Ono što bih vam  preporučila jeste da napravite dobar piling tela. Piling lica svi rade jednom ili dva puta nedeljno, međutim, na pilig tela skoro svi zaboravljaju, a jednako je važan. Dobra stara crna kafa, odnosno njen talog, i par kapi ulja, slobodno može biti i Bio-Oil rešavaju vaš problem ako mislite da nemate piling kod kuće.
Ovaj piling će vam omekšati kožu, skinuće sve mrtve ćelije i prirpremiti je za dalju negu.


Dalja nega treba da nahrani i hidrira žednu kožu tela, a Bio-Oil će biti super izbor jer verujem da već znate njegov sastav. Ukoliko ne znate, evo malog podsetnika:
Bio-Oil formula je kombinacija biljnih ekstrakata (ulja nevena, lavande, ruzmarina, kamilice) i
vitamina (A i E) pomešanih u uljanoj bazi. S obzirom da ulje ne sadrži kiseonik, biljni ekstrakti i vitamini zadržavaju svoju efikasnost. Bio-Oil sadrži specijalan sastojak PurCellin Oil™, koji
menja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim što osigurava da će sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti apsorbovana u kožu.
 
Ja ga uglavnom nanosim na još vlažnu kožu i odlično se upija, ne ostavljajući jako mastan trag.
 
Ovaj ritual bi trebalo sebi da priuštite minimum jednom mesečno, a ulje slobodno koristite svake večeri.
 
Pišite mi vaša iskustva i predloge za negu!
 

Comments

Popular Posts